Hírek

Orientációs program a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas indonéz hallgatók részére

A Stipendium Hungaricum program 2018-2019-es tanévre felvételt nyert indonéz hallgatói számára a jakartai nagykövetség tájékoztatást adott a magyarországi tartózkodásuk és tanulmányaik körülményeiről. A program keretében évente 50 indonéz diák kezdi meg posztgraduális tanulmányait hazánkban.
Tovább

Nemzetközi szeminárium a V4-Indonézia gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről

Az indonéz Külügyminisztérium és a V4 országok nagykövetségei közös szemináriumot értékelték a gazdasági kapcsolatok fejlesztési lehetőségeit, kiemelten a digitális gazdaság és a turizmus területein.
Tovább

Köldökzsinór Program

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása.
Tovább

#HUNINDO Tech Business Forum

2018. március 14-én a jakartai magyar nagykövetség, a Magyar Nemzeti Kereskedőház jakartai képviselete, és az indonéz Távközlési és Informatikai Minisztérium közös szervezésében került sor a #HUNINDO Tech Business Forum rendezvényére Jakartában.
Tovább

Testvér tartományi megállapodást kötött Békés megye és Észak-Szumátra

2017. december 5-9. között Békés megye és a Földművelésügyi Minisztérium közös delegációja üzletemberek és tudományos szakemberek kíséretében munkalátogatásra érkezett Észak-Szumátrába, Indonézia negyedik legnagyobb és gazdaságilag egyik legjelentősebb tartományába. A látogatás során Békés megye és Észak-Szumátra vezetői testvér tartományi megállapodást írtak alá.
Tovább