Hírek

Köldökzsinór Program

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása.
Tovább

#HUNINDO Tech Business Forum

2018. március 14-én a jakartai magyar nagykövetség, a Magyar Nemzeti Kereskedőház jakartai képviselete, és az indonéz Távközlési és Informatikai Minisztérium közös szervezésében került sor a #HUNINDO Tech Business Forum rendezvényére Jakartában.
Tovább

Testvér tartományi megállapodást kötött Békés megye és Észak-Szumátra

2017. december 5-9. között Békés megye és a Földművelésügyi Minisztérium közös delegációja üzletemberek és tudományos szakemberek kíséretében munkalátogatásra érkezett Észak-Szumátrába, Indonézia negyedik legnagyobb és gazdaságilag egyik legjelentősebb tartományába. A látogatás során Békés megye és Észak-Szumátra vezetői testvér tartományi megállapodást írtak alá.
Tovább

Üzembe helyezték a magyar technológiával megvalósult első gamma besugárzó létesítményt Indonéziában

Jusuf Kalla, az Indonéz Köztársaság alelnöke ünnepélyesen üzembe helyezte Indonézia első gamma besugárzó létesítményét, amely a magyar Izotóp Kft. szakmai közreműködésével valósult meg.A magyar Izotóp Kft. és az indonéz Nemzeti Nukleáris Energiaügynökség (BATAN) 2016 februárjában állapodott meg a besugárzó építéséről, melynek célja a sterilizálás és csíramentesítés, élelmiszeripari termékek és egyszer használatos orvosi eszközök vonatkozásában.
Tovább