• ÜDVÖZÖLJÜK

    MAGYARORSZÁG JAKARTAI NAGYKÖVETSÉGE

    HONLAPJÁN!

  •  

 

                    

                                                                                                                                                               ​ 

Pach Judit nagykövet köszöntője     

   

Bhinneka Tunggal Ika – Egység a sokféleségben

(az Indonéz Köztársaság nemzeti mottója)

 

 

Kedves Látogató!

Első látásra Magyarország és Indonézia nemcsak földrajzi értelemben esnek távol egymástól, hanem történelmük, kultúrájuk, társadalmi szerkezetük tekintetében is különböznek. Valójában azonban számos közös vonás figyelhető meg a két nép évszázados függetlenségi törekvéseiben, melyek ma is a szabadság eszméje és a nemzeti önrendelkezés iránti elkötelezettség formájában öltenek testet mindkét országban.


Ezen közös eszmei alap teszi lehetővé, hogy Magyarország az Európai Unió, Indonézia pedig az ASEAN szervezetén belül nemcsak meghatározó e nemzetközi közösségek arculatának formálásában, de hídfőállásai is az európai és délkelet-ázsiai térség politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatépítési folyamatainak.

Legfőbb feladatunknak tekintjük a diplomáciai kapcsolatok bővítését, a politikai reformfolyamatokhoz kapcsolódó tapasztalatcsere megvalósítását, a gazdasági együttműködési lehetőségek minél szélesebb körű kiaknázásának elősegítését, a technológiai tudásmegosztás és a felsőoktatási intézmények kapcsolatépítéseinek ösztönzését.

Számítunk ezen célok eléréséhez mindazon honfitársunk és indonéz állampolgár munkájára, akiket kölcsönösen megérintett e két ország nagyszerűsége és örömmel tekintenek új kihívások elébe.

 

Nagykövet