Hírek

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata magyar gyökerekkel rendelkező fiataloknak

2022. november 8-án megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata a magyar gyökerekkel rendelkező fiataloknak.
Tovább

2023-ban Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa

Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz: 2023-ban ez a régió viselheti az Európai Unió legjelentősebb kulturális címét. 2023. január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulójához és a magyar kultúra napjához kapcsolódva ünnepeljük a programév indulását.
Tovább

2022-es magyarországi Népszámlálás tudnivalói

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között népszámlálást hajt végre. A tízévente végzett teljes körű nép- és lakásösszeírás kiemelt fontosságú, mert eredményei a közvetlen környezetünk, a településünk és az egész ország jövőjét meghatározó döntések megalapozásához nyújtanak segítséget, így mindannyiunk életére kihatnak. Fontos, hogy a közösségünket érintő döntések pontos adatok alapján születhessenek meg, ezért kérjük hazánk minden lakosának együttműködését a népszámlálás sikeres végrehajtásában.
Tovább

Az EXIM Magyarország képviseletében Jákli Gergely elnök-vezérigazgató 2021 áprilisában Indonéziába látogatott

Az EXIM Magyarország képviseletében Jákli Gergely elnök-vezérigazgató és Berki Viktor exportfinanszírozás és biztosítási vezető 2021. április 20-22. közt Indonéziába látogatott.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. február 16-i látogatása Indonéziába

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. február 16-án munkalátogatást tett Indonéziába, ahol megbeszélést folytatott partnerével, Retno Marsudi külügyminiszterrel, valamint Basuki Hadimuljono közmű- és lakásügyi miniszterrel, Muhammad Lutfi kereskedelmi miniszterrel, Suharsho Monoarfa fejlesztéstervezési miniszterrel, Sandiaga Uno turisztikai és kreatív ipari miniszterrel és üzleti szereplőkkel.
Tovább