• Belföldi járatok igénybevételéhez legalább az első oltás igazolása szükséges. Bővebb tájékoztató: https://www.garuda-indonesia.com/id/id/news-and-events/kebijakan-operasional-terkait-covid19
  • 2021. október 14-től Balira magyar állampolgárok közvetlen járattal turisztikai célból is beutazhatnak. A teljesen átoltott beutazók 3 napos, kötelező, hatósági, szállodai karanténba kerülnek, ahonnan ismételt, negatív eredményű PCR-tesztelést követően távozhatnak. A belépéshez szintén szükséges 100 ezer USD fedezetű utazási biztosítás megléte, ami a COVID kezelést is fedezi. 
  • A hatóságok önkéntes regisztráción alapuló PeduliLindungi mobiltelefon alkalmazás révén követik nyomon a vírus terjedését, illetve teszik lehetővé a védőoltásra történő regisztrációt, illetve a védettség elektronikus igazolása is ezen a rendszeren keresztül történik (www.pedulilindungi.id).
  • A jelenlegi PPKM 1. szintnél (Jakarta, Jáva) az istentiszteleti helyek és éttermek 75%-os kapacitással, míg a bevásárlóközpontok a kapacitás 100% -án működhetnek este 10-ig.
  • Indonézia 2022 elejétől tervezi a fizetős, 3. oltások (booster) beadási lehetőségének kereteit megteremteni. A 3. oltások költségét a kormányzat nem vállalja át; egy oltás ára a tervek szerint 100 ezer IDR (kb. 6 EUR) lesz.